Algemene Bijstandswet


Algemene Bijstandswet 1.0

((vooral) in Nederland; verouderend)

wet waarin is vastgelegd wie onder welke voorwaarden in aanmerking komt voor een (aanvullende) uitkering op bijstandsniveau
Per 1 januari 2004 vervangen door de Wet werk en bijstand (Wwb).

Semagram (extra betekenisinformatie)


De Algemene Bijstandwet…

      Algemene voorbeelden


      Bij de invoering van de Algemene Bijstandswet, midden jaren zestig, gold als criterium voor wat arme mensen zich mochten veroorloven: 'een bloemetje hoort er bij'.

      NRC,

      Het aanwenden van afkoopbare lijfrenten ter voorziening in de noodzakelijke kosten van het bestaan is in overeenstemming met inhoud en strekking van de Algemene bijstandswet (Abw).

      http://docs.szw.nl/pdf/34/2002/34_2002_3_2114.pdf,

      De algemene bijstandswet, in werking sinds 1965, staat in het teken van twee tegenstrijdige beginselen: normeren en individualiseren.

      NRC,

      Dit houdt in dat deze bedragen worden aangepast met de helft van het percentage waarmee de uitkeringen op grond van de Algemene bijstandswet in het voorafgaande kalenderjaar zijn gewijzigd.

      http://www.nmigratie.nl/

      Ging de gemeenteraad donderdagavond akkoord met een wijziging in de Verordening Wet Voorzieningen Gehandicapten, in het vervolg van de raadsvergadering gisteravond stemde de raad in met het gemeentelijke plan voor de uitvoering van de nieuwe Algemene Bijstandswet.

      Meppeler Courant,